Alles gemakkelijk bereikbaar op 11 uur: realiteit of illusie?

Zou het niet fijn zijn om alle vlakken in de mond gemakkelijk te kunnen bereiken vanaf de 11 uur zitlocatie? Met als gevolg: op het einde van de dag kan je pijnvrij en energiek de praktijk achter je sluiten. Realiteit of illusie?

We laten het zien: nooit meer de hoge armstanden zoals gebeurt bij het werken op 9 uur. Voldoende ruimte voor de assistente wanneer de behandelaar niet op 12 of 13 uur hoeft te  zitten om het werk te benaderen. En dan nog comfortabeler: vanuit een neutrale werkhouding waarbij de bovenarmen gewoon naast de romp zijn.

In deze interactieve workshop zie je live gedemonstreerd aan de hand van een totale gebitsreiniging of het mogelijk is om stap voor stap deze situatie te bereiken.

Kom gerust kijken, je vragen stellen en ervaren wat er mogelijk is.
 

Sprekers: Saskia van Leeuwen en Melanie Solisa

Saskia van Leeuwen studeerde begin 2002 af als tandarts aan de ACTA in Amsterdam. Na ervaring in diverse praktijken begon zij al snel na haar afstuderen haar algemene praktijk in Vleuten.

Dankzij een grote affiniteit voor de endodontologie behandelt ze daar heel graag, naast haar algemene praktijk, de patiënten met de wat lastigere endodontische problematiek. Dit alles met grote aandacht voor de juiste ergonomie.
 

Melanie Solisa mocht halverwege 2012 haar diploma als mondhygiënist in ontvangst nemen aan de Hanzehogeschool in Groningen. Vrijwel direct daarna is ze van start gegaan in algemene praktijken.

Ondanks een relatief korte werkervaring kwamen nek- en schouderklachten al na ruim een jaar ter sprake. De wisseling tussen verschillende werk- en behandelstoelen eisten haar tol en heeft zelfs tot werkuitval geleid. De basiscursus ergonomie van BBO-ergo in Zwitserland heeft ervoor gezorgd dat ze niet alleen ergonomisch beter zit, de behandelingen verlopen efficiënter en ze ervaart weer plezier in haar werk.

event info app
 event info app