Comfortabel aan de stoel

Hoe doe je dat, een neutrale werkhouding voor tandarts en assistent? Is het echt mogelijk dat jullie beiden comfortabel zitten en je werk ook goed kunnen zien?

Dat dit mogelijk is zal je zelf gaan zien en ervaren tijdens deze workshop. Stap voor stap leer je welke stappen je moet nemen om dit te bereiken, zoals het positioneren van de patiënt en werkveld en het instellen van de patiëntenstoel. Maar ook leer je aan welke eisen de werkstoel van de tandarts en assistente moet voldoen voor optimale ondersteuning en hoe je de stoel correct kan instellen.

Deze workshop wordt verzorgd door de teamleden van BBO-ergo. Op basis van wetenschappelijke studies en jarenlange praktijkervaring zijn wij in staat je aan de hand mee te nemen om dit zelf te kunnen bereiken in de praktijk. Er is veel ruimte voor interactie en het stellen van praktische vragen. De workshop wordt gegeven aan de tandartsunit en voorbeelden van ergonomische werkstoelen zijn aanwezig. Na afloop van de workshop ontvang je de handout ‘ergonomic requirements for dental equipment’ zodat je zelf in staat bent de unit en werkstoel in de toekomst op ergonomie te toetsen.

Sprekers: Jacoline Bumkens            

Jacoline Bumkens is in 1999 afgestudeerd aan de opleiding voor oefentherapie Mensendieck, waarna ze ging werken in verpleeghuis “Kalorama” in Beek- Ubbergen en haar particuliere praktijk in Apeldoorn. In 2004 volgde ze de post-HBO opleiding Bedrijfsoefentherapie aan de Faculteit der Bewegingswetenschappen, Vrije Universiteit in Amsterdam en deed zij ervaring op in verschillende branches zoals de kinderopvang, gezondheidszorg en facilitaire dienstverlening.

Heden ten dage werkt zij nog steeds met veel plezier in haar praktijk als bedrijfsoefentherapeut. Voor BBO-ergo is zij inzetbaar in de tandheelkunde, mondzorgkunde en diergeneeskunde.

Jacoline wil vanuit haar enthousiasme voor haar vak mensen aanzetten tot gezond bewegen in het dagelijks leven en op de werkvloer.

 Nynke Karremans

 

Nynke Karremans is sinds 1998 oefentherapeut Cesar en is gespecialiseerd in bedrijfsoefentherapie en kinderoefentherapie sinds 2003.

Op dit moment  is zij werkzaam in haar praktijk voor Kinderoefentherapie in Zeeland op twee locaties. Daarnaast is zij werkzaam als bedrijfsoefentherapeut voor haar eigen bedrijf en specifiek in de tandheelkunde voor BBO-ergo.

                          

 

event info app
 event info app