Ergonomie onder de loupe

Vergroting is bijna niet meer weg te denken uit de moderne tandheelkunde. Wat is de invloed van het werken met vergroting op de fysieke belasting van het team?

Ben je aan het einde van een dag waarin je werkt met loupes en/of microscoop fit en vitaal of juist meer vermoeid?
In deze presentatie ga je in gesprek met Jan Berghmans, endodontoloog en ervaringsdeskundige op het gebied van ergonomie en het werken met vergroting. Jan zal gebaseerd op recente wetenschappelijke studies verhelderen hoe het werken met loupebrillen en microscopen een effectieve bijdrage levert aan je ergonomie. 
 
Na deze presentatie weet je hoe je vergroting kan inzetten voor je ergonomie, ken je de valkuilen en de mogelijkheden. 
Daarnaast weet je waar de apparatuur aan moet voldoen en hoe deze aangemeten moet worden om een gezonde werkhouding van tandarts en assistent mogelijk te maken.
 

Spreker: Jan Berghmans

Jan Berghmans studeerde eerst klassieke talen en studeerde daarna magna cum laude af als tandarts aan de Vrije Universiteit Brussel in 1983. Jan is mede-oprichter en past president van de Flemish Society of Endodontology. Hij is certified member van de European Society of Endodontology (ESE) en was country representative voor België bij ESE en IFEA. Jan runt een verwijspraktijk voor endodontologie in Brussel en is een veelgevraagd spreker. In 2013 werd hij aangesteld als voorzitter van het ESE Corporate and PR committee. Jan Berghmans is tevens gastdocent aan de postgraduaat opleiding endodontologie aan de universiteit van Lissabon.
event info app
 event info app