The Road to London

Leren en inspireren

In haar presentatie ‘The road to London’ neemt Lisa u mee op de weg die ooit begon met een droom en leidde tot een leven als fulltime topsporter in aanloop naar de Olympische Spelen. Enthousiast en vol energie deelt zij de ervaringen uit haar topsport carrière in een levendige presentatie. Lisa laat zien dat de topsport en het bedrijfsleven veel overeenkomsten hebben. Als winnaar van een Olympische medaille en tevens piloot/instructeur bij KLM weet Lisa hoe je in beide werelden kunt slagen. Onderwerpen als succesvol samenwerken, procesdoelen stellen, evalueren, omgaan met tegenslagen, de balans tussen hard werken en ontspanning, leren van elkaar, focus, flow en mindset komen aan bod in deze workshop. Laat u inspireren!
 

Spreker: Lisa Westerhof

Lisa Westerhof stapt op achtjarige leeftijd voor het eerst in een zeilboot; de Optimist. Al snel bleek dat Lisa veel gevoel had voor zeilen en wordt ze op tienjarige leeftijd geselecteerd voor de kernploeg. Drie keer werd Lisa Wereldkampioen in deze jeugdklasse; twee keer won ze van alle meisjes, en in 1996, op 14-jarige leeftijd, versloeg ze ook alle jongens tijdens de Wereldkampioenschappen in Zuid-Afrika. In 1998 stapt Lisa over naar de Olympische 470 klasse. En in 1999 behaalde ze in deze klasse haar eerste succes; ze won op 17-jarige leeftijd brons op het Europees Kampioenschap. Twee maanden hiervoor slaagde ze voor haar eindexamen gymnasium. In 2000 begon Lisa haar opleiding tot verkeersvlieger aan de KLM luchtvaartschool. Op 21 jarige leeftijd, begin 2003, trad ze in dienst als piloot bij de KLM.

In het zeilen volgden meer EK en WK medailles en op 22-jarige leeftijd debuteerde Lisa, samen met haar zeilpartner Margriet Matthijsse, op de Olympische Spelen van Athene. In de jaren 2004-2008 stond het zeilen op een laag pitje, alle aandacht ging naar Lisa’s carrière bij KLM en haar studie Economie aan de Erasmus Universiteit.

In augustus 2008 vloog ze als KLM piloot het Nederlands Olympisch Team in een Boeing 747 vanuit Beijing terug naar Amsterdam.

Begin 2009 vormde Lisa een team samen met Lobke Berkhout, wederom in de Olympische 470. De verwachtingen waren hoog en na slechts drie maanden samenwerking werden ze in de zomer van 2009 wereldkampioen in Denemarken. Een jaar later wisten ze hun wereldtitel met succes te verdedigen op hun thuiswater in Scheveningen. Tijdens de Olympische Spelen in augustus 2012 in Londen won het team na een razend spannend toernooi de bronzen medaille. Na de Olympische Spelen in Londen beëindigde Lisa, net als haar teamgenote Lobke, haar topsportcarrière. Op dat moment bezette het team de eerste plaats op de wereldranglijst. Tijdens haar Olympische Campagnes combineerde Lisa topsport met haar werk als piloot bij KLM.

Ze vloog in februari 2014 het succesvolle Nederlands Olympisch Team van de Winterspelen in Sochi terug naar Nederland. Vanaf begin 2014 is Lisa naast vlieger ook Type Rating Instructor bij KLM en leidt ze collega vliegers op, op de Boeing 737.

Ook geeft Lisa presentaties en clinics voor bedrijven, verenigingen en jonge sporters. In haar presentatie ‘The Road to London’ trekt ze paralellen tussen topsport en het bedrijfsleven, deelt ze haar ervaring op gebied van o.a. samenwerken, doelen stellen, omgaan met tegenslagen, mindset en flow, met als doel ‘leren en inspireren’. Voor de huidige 470 zeil-kernploeg verzorgt ze trainingen en coaching als ook evaluaties en team- of één-op-één gesprekken op gebied van o.a. communicatie, samenwerking en presteren op topniveau.

event info app
 event info app